SOMMERKAGE

Jeg har hygget sammen med min søde kusine hele dagen i dag. Det er virkelig lang tid siden, at vi har haft en hel hyggedag sammen, så det har bare været det bedste! Vi har haft en maaaaaasse ting, der skulle snakkes igennem, så man lige kan få en update på hinandens liv. Den sædvanlige tøsesnak, som bare fortsætter i det uendelige. hehe :-)

Da vi havde snakket og snakket og snakket, besluttede vi os for at vi ville bage en kage, som vi kan hygge med til aften. Vi blev enige om, at når vejret nu er så godt, og bærerne endelig er begyndt at komme frem i butikkerne, var vi nødt til at bage en rigtig sommerlig kage. Så var det at jeg lige fandt denne opskrift frem fra gemmerne – dej, marengs, flødecreme og bær, så kan det bare ikke blive mere sommerligt!

Så er der ellers bare dømt tøsefnidder til den helt store guldmedalje, resten af aftenen! :-)

opskrift-sommerkage-med-bær-og-marengs-2 opskrift-sommerkage-med-bær-og-marengs-1 opskrift-sommerkage-med-bær-og-marengs-3 opskrift-sommerkage-med-bær-og-marengs-4 opskrift-sommerkage-med-bær-og-marengs-5

Ingredienser

Dej
250 g smør
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl. mælk
150 g hvedemel
3 strøgne tsk. bagepulver

Marengs
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
100 g hakkede nøddekerner (kan undlades)

Fyld
4 dl. piskefløde
4 dl. creme fraiche
evt. lidt vaniljesukker og sukker

Pynt
Forskellige bær

Fremgangsmåde

Dej: Sukker, smør og æggeblommer piskes godt hvorefter de øvrige ting røres i.

Marengs: Sukker og æggehvider piskes rigtig godt til det er stift, hvorefter de øvrige ting vendes forsigtigt i.

Fyld: Piskefløde og creme fraiche blandes. Lidt sukker og vaniljesukker tilsættes eventuelt.

Dejen kommes i en stor bradepande og marengsen smøres ovenpå. Bliver bagt på en gang ved 200 grader alm. ovn i 30 min. Stanniol kommes eventuelt over, hvis den bliver brun. Når kagen er afkølet pyntes den med fyld og bær.

Mums, siger jeg bare! Så er der dømt sommer :-D

5 thoughts on “SOMMERKAGE

 1. Hej Masja…
  Din Fantastiske Sommerkage havde jeg lavet til mine Kolleger i dag… Feriekage… Den fik så mange Roser med på vejen….
  Har lagt opskriften på vores lukkede side på Facebook… Med henvisning til din Blog, naturligvis…. Håber der r OK…
  Venlig hilsen
  Tove Damgaard

 2. Jeg har bagt mange sommerkager, men ikke lige DIN endnu ;) det skal jeg nu her, og den skal med til vores hyggelige banko i aften, håber det lykkes for mig, lækker ser den i hvert fald ud (y)

 3. Fantastisk kage. Nu har jeg bagt den til samtlige familiefødselsdage og den bliver spist op hver gang, efterfulgt af en masse komplimenter. Kagen kan helt klart anbefales, og kan uden problemer laves dagen før servering :)

 4. Hvor ser den lækker ud den kage! Vi skal holde 2 års fødselsdag for sønnike i weekenden, og tænker jeg vil lave denne, men vil lige høre, hvor stor er den bradepande du bruger til at bage bunden i?

 5. Har i dag serveret denne kage til mine kollegaer. Den bedste kage EVER. Og jeg bager nye kager til dem hver uge. Men denne er så lækker og samtidig nem at gå til (eneste usikre element var creme fraiche – var i tvivl om hvilke jeg skulle vælge, valgte 38%, som virkede SÅ fint) TUSINDE tak for en fantastisk opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>