KULTURNAT I KØBENHAVN

De sidste mange uger har jeg arbejdet på at blive færdig med mit kulturnatsprojekt, og efter en lang kamp med symaskinen og alt for mange søvnløse nætter blev jeg endelig færdig! Jeg er ikke selv helt tilfreds med resultatet, for jeg ville gerne have nået meget mere, men tiden løb simplethen fra mig til sidst. Jeg knoklede virkelig for at komme i mål, og sad oppe flere nætter for at blive færdig, så jeg er egentlig bare glad for, at jeg fik afleveret et færdigt produkt til tiden :-)

Til kulturnatten i går skulle min årgang og jeg gå modeshow på Cinemateket i København. Jeg er slet ikke skabt til at gå modeshow, og jeg havde virkelig frygtet at stå på røv og albuer hele vejen ned ad trappen, men jeg klarede den heldigvis helt uden at falde – bombom! Så nu kan jeg endelig sætte et stort fedt punktum ved det projekt, og så vil jeg glæde mig til et nyt og spændende projekt, men lige nu vil jeg nyde, at jeg har efterårsferie! :-D

kulturnat-koebenhavn-02 kulturnat-koebenhavn-01 kulturnat-koebenhavn-03

MIN NYE JAKKE

Efter en lang kamp, med blod, sved og tårer (bogstavelig talt), så er jeg nu endelig blevet færdig med min brostens-inspirerede jakke. FINALLY!! Som nogle måske ved, så skulle den jo faktisk have været færdig i december måned sidste år, men tingene gik ikke helt som planlagt, og jeg nåede ikke at blive færdig til tiden, og blev derfor stiktosset på projektet, og gemte det laaaangt væk… Egentlig manglede jeg ikke særlig meget for at gøre jakken færdig, for jeg havde alle delene og skulle bare sy dem sammen, men jeg manglede virkelig bare tålmodighed! Der gik lang tid, hvor jeg slet ikke gad at tænke på den åndsvage jakke, men efterhånden syntes jeg, at det var lidt synd, at mit projekt aldrig skulle blive færdigt, så efter at den halvfærdige jakke havde ligget tre måneder i skammekrogen, tog jeg mig sammen, og hev den frem igen. Jeg fik syet de sidste dele sammen, og rettet et par detaljer, som jeg var utilfreds med – alting går lidt bedre, når man ikke er presset og stresset på tid. Så nu er den altså endelig færdig, og jeg er faktisk ret godt tilfreds med resultatet. Jeg ved at den sikkert har et par småfejl, men hey, det er jo også min første jakke, så det går nok! ;-)

bomberjacket-design-by-masja-richter-4 bomberjacket-design-by-masja-richter-3 bomberjacket-design-by-masja-richter-6 bomberjacket-design-by-masja-richter-1 bomberjacket-design-by-masja-richter-9 bomberjacket-design-by-masja-richter-8 bomberjacket-design-by-masja-richter-2 bomberjacket-design-by-masja-richter-7 bomberjacket-design-by-masja-richter-5

PROJEKT BROSTENS-JAKKE

I november sidste år begyndte jeg på den 1. semesteropgave på skolen, som indebar, at jeg skulle sy en kjole eller en overdel med inspiration fra introforløbet, hvor vi havde arbejdet med fragmenter. Jeg arbejdede meget med brosten i mit introforløb, så jeg synes derfor, at det kunne være sjovt at lave en beklædningsgenstand med inspiration fra brosten. Jeg besluttede mig hurtigt for, at jeg ville sy en bomber-agtig-jakke, med tern, som skulle symboliserer brostenene. Jeg gik straks igang med at lave en masse tegninger af jakken, og efter mange forsøg, blev jeg endelig enig med mig selv om, hvordan den skulle se ud. Jeg gik derefter straks ud og købte stof, og så var det ellers bare igang! Jeg knoklede med mønster, quilting, præsentation og alt for mange små (ligegyldige) detaljer, og lige pludselig kunne jeg godt se, at tiden var ved at løbe fra mig. Jeg knoklede dag og nat, og dagen før afleveringen arbejdede jeg hele natten og fik slet ikke sovet, og alligevel nåede jeg det ikke…. Jeg var så latterligt ked af det, og jeg spurgte endda min lærer om der var mulighed for at få lidt ekstra tid, men regler er regler, så jeg måtte altså aflevere en jakke der var halvt færdig…

Nogle gange hader jeg min stædighed og min perfektion, for hvis jeg har fået en idé, om hvordan noget skal være, og hvordan det skal se ud, så er der ikke noget at gøre, og jeg går ikke på kompromis med detaljerne. Det er vel egentlig en god egenskab at være perfektionist, hvis man altså har tid til det ;-) Nå, men jeg var så sur og irriteret på mit projekt, at jeg bare pakkede den halvfærdige jakke langt væk, da jeg endelig fik den tilbage. Jeg regnede ikke med, at den skulle se dagens lys i meget lang tid, men nu har jeg altså fået mod på at hive den frem igen, og nu er den ved at være færdig, så jeg glæder mig meget til at vise den frem meget snart! Indtil da kan I få et lille sneak peak af min idé :-)

masja-projekt-brosten-jakke-2 masja-projekt-brosten-jakke-3 masja-projekt-brosten-jakke-1 masja-projekt-brosten-jakke-4 masja-projekt-brosten-jakke-5

SOM DENGANG I 20’ERNE

Så er det endelig weekend igen! Jeg sidder på hjemmekontoret og hygger med en kop the, mens kæresten øver guitar med guitareleverne, inde i stuen. Jeg har endnu engang haft en travl uge, men jeg klager ikke, for jeg synes det er så hyggeligt at gå i skole, på trods af store opgaver og meget læsning. I denne her uge har vi arbejdet med modens tendenser igennem tiden, hvor vi i grupper skulle skrive om et årti. Jeg valgte 20’erne, da jeg synes det er sådan en fin periode, med smukke kvinder i fine kjoler, og så må vi jo ikke glemme den kære Coco Chanel, der fik sin succes i den periode :-)

Jeg har været på jagt efter noget tøj fra 20’erne, men det er ikke at finde mange steder. I stedet fandt jeg den fineste hovedpynt fra 20’erne, som var nødt til at eje, nu når vi skrev om 20’erne :-)

masja-20erne-1 masja-20erne-3 masja-20erne-2

DEN FLITTIGE ELEV

Så er skolen gået igang igen, og det kan mærkes! Jeg har slet ikke haft tid til at finde på alle mulige spændende ting, for jeg har haft alt for travlt med at være den flittige elev, og lave alle mine skoleting. De sidste par uger har jeg knoklet med alt det der skulle laves i introforløbet, og det er nu endt ud i en fin skitsebog, som skal bruges til inspiration for uddannelsen. Jeg er det vildeste ordensmennesker, så derfor kan det godt tage meeeget lang tid at lave en skitsebog jeg er tilfreds med, men det lykkedes og nu den endelig færdig! :-)

Introforløb overstået – tjek! Så kan jeg jo bare gå igang med, at læse alle lektierne til på mandag… Det er jo bare skønt! Det er sgu hårdt at være en flittig elev…. ;-)

flittig-elev-1 flittig-elev-2 flittig-elev-4 flittig-elev-3 flittig-elev-5 flittig-elev-6