HÆKLET KÄHLER JUBILÆUMSVASE

Er der mon nogen der kan huske den vanvittige Kähler-jubilæumsvase-krise der var sidste år!? Hele verden gik jo nærmest amok, da Kähler i forbindelse med deres 175 års jubilæum lancerede en vase med messingfarvede striber. Folk var rasende over, at vasen kun blev lavet i et begrænset antal, for lige pludselig var der ikke flere tilbage, og så var der en masse mennesker, der følte sig utrolig snydt! Jeg var en af de “heldige” der fik fat i den meget eftertragtede vase, inden krisen startede, og jeg synes da også at den er vældig fin, men den er da også fin i alle de andre farver :-)

Nå, men jeg fik en skør idé om, at hækle den fine Kähler vase, så jeg har brugt hele ugen på at lave en hæklet version af den berømte vase, og nu er jeg endelig nået frem til en opskrift, som jeg synes giver et ret fint resultat. Så hvis man er en af dem, der ikke nåede at få fingrene i den meget berømte jubilæumsvase, så kan man jo bare hækle en selv! Opskriften kan i hvert fald findes lige HER! ;-)

haeklet-kahler-jubilaeums-vase-01 haeklet-kahler-jubilaeums-vase-05 haeklet-kahler-jubilaeums-vase-02 haeklet-kahler-jubilaeums-vase-03 haeklet-kahler-jubilaeums-vase-04

 

FRISKO-HAMA-IS

Ååååh, hvor har det dog været lækkert vejr, de sidste par dage – solen har strålet fra en skyfri himmel, og jeg har virkelig nydt det! Jeg har ligget i haven og slikket sol, og drømt mig væk til de varme lande, hvor solen altid skinner. Jeg glæder mig helt vanvittig meget til sol, sommer og hygge på stranden. Noget af det allerbedste på en varm sommerdag er en iskold sodavandsis! Min personlige favorit er Filuren – også selvom deres ansigter altid er helt tværet ud ;-) Jeg har faktisk endnu ikke fået en sodavandsis i år, men jeg glæder mig meget til en iskold is på en brandvarm sommerdag. Jeg glæder mig åbenbart så meget, at jeg har valgt at lave de lækre Frisko-is ud af Hama-perler – man får helt lyst til at spise dem! :-D

hama-frisko-ispinde-2 hama-frisko-ispinde-1 hama-frisko-ispinde-3

EN HÆKLET MUMITROLD

Ligesom så mange andre, så er jeg helt pjattet med de søde små mumitrolde, så da jeg faldt over den hæklede version på nettet, var jeg simpelthen nødt til at lave den. Den lille mumitrold har faktisk ikke været særlig svær at lave, og jeg synes, at resultatet er blevet rigtig fint, så hvis der er nogle mumi-elskere derude, så er det bare med at komme igang :-D Jeg har fundet opskriften hos Amigurumi, hvor den er på svensk, og det kan altså være ganske svært at forstå, hvis man er mig… Jeg har heldigvis fået lov til, at oversætte opskriften til dansk, så hvis der er nogle, der er lige så dårlige til svensk, som jeg, så må I godt låne min danske oversættelse ;-) Opskriften kan i hvert fald findes lige HER!

haeklet-mumi-trold-6 haeklet-mumi-trold-4 haeklet-mumi-trold-3 haeklet-mumi-trold-5

SUSAN ZEBRA

Jeg har flere gange oplevet, at mine hækle-veninder lige pludselig begynder at snakke om UFO’er, når jeg spørger ind til deres hækleprojekter, og til at starte med troede jeg, at de alle sammen var igang med at hækle UFO’er – du ved sådan nogle med rumvæsener i, men det, var de altså ikke… Nu har jeg så endelig fundet ud af, hvorfor de alle sammen lige pludselig begynder at snakke om UFO’er midt i det hele. Inden for hækleverdenen har det, nemlig intet med flyvende tallerkner og rumvæsener, at gøre – næææh, for der betyder det nemlig U-Færdige-Objekter, og sådan nogle, har jeg også mange af! Jeg har alt for mange projekter igang på samme tid, og de bliver ofte bare gemt væk, men nu har jeg besluttet mig for at færdiggøre nogle af alle mine UFO’er – som man siger ;-) Derfor er jeg nu også endelig blevet færdig med min hæklede zebra, som har ligget gemt væk meget længe. Så her er hun altså – hun hedder Susan, og jeg synes at hun er blevet vældig fin! Opskriften er fundet i Maja Hansens bog – hæklet legetøj, som jeg varmt kan anbefale, da der er rigtig mange søde hæklede ting i :-)

haeklet-zebra-1 haeklet-zebra-2 haeklet-zebra-4 haeklet-zebra-3 haeklet-zebra-5

BABY-TAVLE

Som nogle måske ved, så har min kusine næsten lige født en lille baby, og han er simpelthen den sødeste lille mand i hele verden! Man får helt lyst til at lave alle mulige fine baby-ting til ham, men jeg har jo slet ikke den tid, det kræver, og jeg har vist også allerede brugt alt for mange timer på at hækle en barnevognskæde til ham – jeg tror heldigvis, at han er glad for den (hans mor og far synes i hvert fald, at den var fin) ;-) Jeg havde egentlig tænkt, at han også skulle have haft et lille billede i gave sammen med barnevognskæden, men jeg nåede ikke at blive færdig med det, inden han blev født, så det måtte blive en gave der kom senere.

Jeg havde tænkt at lave et billede, med alle Julius’ informationer på – egentlig meget simpelt, men det tager altså længere tid, end man lige tror ;-) Nå, men jeg fik i al hemmelighed fat i alle hans informationer, og gik derefter igang med at tegne løs, og en masse forslag og kruseduller senere, var jeg endelig færdig med mit billede til den lille mand. I går var vi så igen ude og besøge den lille familie i Tune, og så kunne jeg endelig give dem min lille gave, og I kan tro at de blev glade! Jeg blev også meget glad, for min kusine fortalte, at jeg skal være fadder til den lille guldklump – iiiih, hvor er det altså hyggeligt! Jeg har aldrig været fadder før, men jeg er sikker på, at jeg kommer til at gøre det skide godt :-D

diy-baby-tavle-2 diy-baby-tavle-4 diy-baby-tavle-3 diy-baby-tavle-1