PÆRETÆRTE

Der er intet er så hyggeligt som en god hjemmebagt pæretærte på såden en kold dag, som i dag. At sidde inde i det kolde vejr med et varmt tæppe, en kop varm kakao, og et stykke lun pæretærte. Aaaah! Og denne her pæretærte er simpelthen verdens bedste, så hvis det kunne friste, så får I opskriften her :-)

pæretærte-opskrift-1 pæretærte-opskrift-2 pæretærte-opskrift-3 pæretærte-opskrift-5 pæretærte-opskrift-4 pæretærte-opskrift-6

Ingredienser:

150 g smør
240 g hvedemel
125 g sukker
1 tsk. vanillesukker
1 æg
1 spsk vand
ca. 4 pærer
kanelsukker til pynt

Fremgangsmåde:

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Bland sukker og vanillesukker i og saml dejen med æg og vand. sæt dejen på køl i 1 time.

Smør en tærteform (ca. 23 cm. i diameter). Del dejen i to dele. Rul den ene del ud på et melstrøget bord og beklæd formen med dejen. skræl pærerne, del dem over, tag kernehuset ud og skær dem i skiver. Læg dem pænt i cikler i formen. Tag derefter den anden del af dejen og rul den til små pølser. Tryk let på dem, så de bliver flade og læg dem over pærerne i formen, så de danner det fine mønster. Pensl med koldt vand og drys lidt kanelsukker over.

Bag tærten midt i ovnen ca. 30 min. ved 200 grader.

En lækker tærte er bagt! Nyd den eventuelt med lidt creme fraiche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>