HINDBÆR-CUPCAKES

Jeg lavede seriøst verdens lækreste og pæneste hindbær-cupcakes i går (hvis jeg altså selv skal sige det)! :-D Jeg har aldrig været den store cupcake-bager, for det er aldrig rigtig lykkedes mig at lave sådan nogle pæne cupcakes, ligesom man altid ser i butikkerne, og det ender altid med, at mine cupcakes mere kommer til at ligne en omgang hundelorte… Men i går var åbenbart dagen, hvor jeg lærte at lave pæne cupcakes, så jeg er altså ret stolt af mig selv! ;-) Jeg har faktisk aldrig været særlig vild med cupcakes, for jeg synes altid, at der er alt for meget smørcreme og alt for lidt kage, men i går fik jeg lavet en rigtig god smørcreme, som var med til at overbevise mig om, at cupcakes sagtens kan være gode, selvom der er lige så meget smørcreme som kage. Dermed var mit cupcake-projekt super vellykket, og derfor vil jeg da lige dele opskriften med jer, så I også har mulighed for at lave de fine kager :-)

hindbaer-cupcake-opskrift-1 hindbaer-cupcake-opskrift-2 hindbaer-cupcake-opskrift-4 hindbaer-cupcake-opskrift-3 hindbaer-cupcake-opskrift-5

Ingredienser:

(til ca. 15 stk.)

Dej
150 g blødt smør
1 tsk vaniljesukker
2,5 dl hvidt sukker
5 dl mel
knsp salt
1,5 tsk bagepulver
2,5 dl mælk
3 æggehvider
125 g friske hindbær

Smørcreme
3 bægre pasteuriserede æggehvider
4 dl hvidt sukker
375 g blødt smør

Pynt 
Frysetørrede hindbær

Fremgangsmåde:

Rør smør, vanillesukker og sukker lyst og luftigt med en elpisker (det tager 4-5 minutter). Bland mel, salt og bagepulver sammen, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Tilsæt til sidst hindbærrerne til den færdige dej. Tænd ovnen på 180 grader, og gør muffinsformene klar. Fyld muffinsformene op med dej, og bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er let gyldne på overfladen.

Lav smørcremen imens: kom æggehvider og sukker i en varmefast skål, og varm det op over vandbad, imens du pisker med elpisker, indtil marengsmassen bliver hvid og tykner – og alle sukkerkrystallerne er smeltet. Temperaturen skal nå op omkring 60-65 grader (det føles behagelig varmt, når man mærker med en fingerspids). Tag skålen af varmen, og pisk nu massen, indtil den er skinnende og sej og helt afkølet. Tilsæt nu smørret en spsk. ad gangen, og bliv ved med at piske til alt smørret er integreret, og cremen er tyk. Tilsæt evt. lidt rød frugtfarve, hvis du ønsker smørcremen lyserød. Hvis cremen virker lidt flydende, kan du sætte den i køleskabet, indtil den er lidt mere fast.

Brug en sprøjtetylle til at sprøjte cremen på de afkølede muffins, og pynt til sidst med et drys af frysetørrede hindbær :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>