PÅSKEHARE-BOLLER

Det er påskeferie, og det betyder, at der skal hygges! Min mor og jeg har i dag kastet os ud at lave hyggelige boller, som ligner små påskeharer. Jeg er flere gange stødt på de fine påske-boller på nettet, og jeg tænkte, at det var et projekt, som jeg skulle kaste mig ud i her i påsken. Jeg synes, at idéen er genial, og det er faktisk super-nemt at lave, men jeg må indrømme, at mine påske-boller måske ikke blev så nuttede og kanin-agtige, som jeg havde håbet på ;-) Men al begyndelse er jo svær, og selvom mine påskeharer måske er blevet lidt krøllede og vindskæve, så smager de altså stadig vildt godt, og derfor vil jeg da lige dele den lille opskrift med jer, så I også har mulighed for at bage små påske-boller til de hyggelige påskedage. Måske I har bedre held med at lave de små nuttede ninusser end jeg :-)

paaske-hare-boller-11 paaske-hare-boller-10 paaske-hare-boller-12

Ingredienser:

(til ca. 18 stk.)

2 1/2 dl. lunkent vand
25 g gær
1 æg
50 g blødt smør
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
500 g hvedemel
1 æg til pensling

paaske-hare-boller-1

Fremgangsmåde:

1. Opløs gæren i det lunke vand, og bland derefter alle ingredienserne sammen.
paaske-hare-boller-2

2. Ælt dejen godt sammen, indtil den er blød og elastisk. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
paaske-hare-boller-3

3. Dejen deles i ca. 18 stykker, som formes til aflange boller. Lad bollerne efterhæve i 30 minutter.
paaske-hare-boller-4

4. Klip små fine kaninører i bollerne med en saks. form eventuelt ørerne lidt rundere, så de ikke bliver helt spidse.
paaske-hare-boller-5

5. Brug en spist ting til at prikke huller som øjne. Jeg har brugt en strikkepind :-)
paaske-hare-boller-6

6. Pensl bollerne med lidt sammenpisket æg.
paaske-hare-boller-7

7. Bag bollerne i en god varm ovn (ca. 210 grader) i 12 minutter.
paaske-hare-boller-8

8. Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en rist.
paaske-hare-boller-9

9. Spis og nyd dine fine påskeboller. Velbekomme! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>