SANKT HANS KAGE

I går var det sankt hans, og jeg fik en meget skør idé om, at jeg skulle bage en sankt hans kage til familien, og derfor kastede jeg mig selvfølgelig ud i et “lille” kageprojekt. Som sædvanlig bliver mine små projekter altid lidt større, end jeg har regnet med, og dette var ingen undtagelse, men efter en stor omgang bagning og meget rod i køkkenet blev jeg altså færdig med min sankt hans kage, og jeg synes da ikke, at I skal snydes for at se den :-) Jeg har endda lavet en lille opskrift på den, så I selv kan lave den – til næste år måske ;-)

sankt-hans-baal-kage-4 sankt-hans-baal-kage-2 sankt-hans-baal-kage-1 sankt-hans-baal-kage-3

Ingredienser:

Chokoladekagen
100 g smør
125 g sukker
2 æg
80 g mel
50 g kakao
1/4 spsk. natron
1/4 spsk. bagepulver
50 g hakket chokolade
1/4 liter kærnemælk

Chokolade smørcreme
150 g blødt smør
450 g flormelis
40 g kakao
1 dl. mælk
100 g. hakket chokolade

Pynt
Orangegrene fra Toms
Sort, hvid og hudfarvet fondant
Skumfiduser

Fremgangsmåde:

Chokoladekagen
Pisk smør og sukker sammen, indtil det er cremet og hvidt. Tilføj derefter æggene lidt af gangen (rør evt. lidt mel i hvis dejen begynder at skille). Bland mel, bagepulver, natron, kakao og chokolade sammen i en skål. Vend det derefter i dejen. Hæld til sidst kærnemælken i og vend dejen forsigtigt til den er ensartet.

Læg bagepapir i en bageform på ca. 30 x 30 cm., og fordel dejen i formen. Tænd ovnen på 165 grader, varmluft og bag kagen i ca. 1 time. Brug evt. en gaffel (eller noget andet spidst) til, at se om kagen er helt færdig. Stik gaflen i kagen, og hvis der ikke hænger dej fast, så er den færdig. Lad kagen køle af, når den er færdig.

Chokolade smørcreme
Kom alle ingredienserne i en skål. Pisk ved laveste hastighed i et øjeblik, derefter ved højeste, indtil smørcremen er let og luftig. Stil smørcremen på køl, indtil den er fast nok til at bygge med.

Byg bålet
Når kagen er kølet af, skal bålet bygges op. Der behøver ikke at være et særligt system i opbygningen af bålet, da det godt må se lidt “rodet” ud. Skær kagen i små firkanter, og byg dem op til et bål sammen med chokolade-smørcremen, som bruges til at holde sammen på det hele. Når bålet har den ønskede størrelse, kommes det sidste smørcreme rundt på hele kagen, så chokolade-grenene kan sidde fast. Sæt orange-grenene rundt på hele kagen, så det ligner et bål. Lav en lille heks ud af fondanten, som sættes på en pind og stikkes ned i kagen. Hæld til sidst skumfiduser rundt om kagen :-)

Så er du vist klar til at fejre sankt hans! :-D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>