MORS RABARBERGRØD

Så er det blevet rabarber-sæson, og det betyder rabarbergrød! :-D Jeg kan huske, at jeg smagte rabarbergrød, da jeg var ganske lille, og jeg brød mig absolut ikke om det, men sidste år lavede min farmor den fineste røde rabarbergrød, og den så så lækker ud, at jeg var nødt til at smage den, og jeg var ellevild med den!  Derfor har jeg glædet mig helt vildt til, at det blev rabarber-sæson i år, for min mor lovede mig sidste år, at hun ville lave lækker rabarbergrød til mig, når der kom rabarber igen, og nu er det endelig blevet tid. Min mor har spurgt om gode rabarber-råd hist og her, og efter et par forsøg har hun endelig fundet frem til den aller bedste opskrift, og jeg synes, at den er blevet vanvittig god, så jeg vil da lige dele opskriften med jer :-)

mors-rabarbergroed-opskrift-1 mors-rabarbergroed-opskrift-2 mors-rabarbergroed-opskrift-3 mors-rabarbergroed-opskrift-4 mors-rabarbergroed-opskrift-5

Ingredienser:

1 kg. rabarber
250 g sukker
1 vaniljestang
7 dl vand
4 spsk kartoffelmel

Fremgangsmåde:

Skær rabarberstilkene i små stykker på højst 1 cm, og kom dem i en gryde sammen med vandet. Bring gryden i kog, og lad rabarberne koge i 20 minutter. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og kom den tomme vaniljestang op i gryden, og lad den koge sammen med rabarberne længst muligt. Lav vaniljesukker med de udskrabede vaniljekorn ved at blande vaniljekornene med 1 spsk. sukker.

Når rabarberne har kogt i 20 minutter, hældes det hele igennem en sigte ned i en skål, og de udkogte rabarber og vaniljestangen sies fra. Kog væsken på ny op i en gryde, mens sukkeret tilsættes. Når sukkeret er helt opløst, tilsættes vaniljesukkeret, og gryden tages af blusset. Rør kartoffelmelet op med lidt vand, og hæld det langsomt i under omrøring. Rabarbergrøden stivner herefter til en passende konsistens, og skal ikke koges op på ny. Stil grøden på køl, og spis den, når den er blevet kold. Den smager forresten vildt godt med fløde/mælk og sukker på :-D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>