FØDSELSDAGSKAGE

Puuuha, det er hårdt at fylde 21 år! Der har simpelthen været så mange ting at se til på det sidste, og derfor har der været lidt stille på bloggen. Derfor prøver jeg nu at gøre det godt med en lækker kageopskrift. Jeg blev enig med mig selv om, at det var den bedste måde at vende tilbage på, for man kan jo aldrig få for meget kage! Så hvis du har savlet lidt over billedet af kagen fra min fødselsdag, så bare rolig, her får du endelig opskriften. Den smager virkelig dejligt! Mette Blomsterberg, du er enhver sød tands kærlighed :-D

mette-blomsterberg-lagkage-1 mette-blomsterberg-lagkage-2 mette-blomsterberg-lagkage-4 mette-blomsterberg-lagkage-3

Ingredienser

Ca. 14 personer

Forberedes dagen før

Mandelbund:
100 g past. æggeblommer
65 g sukker
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
50 g fint blendede mandler
200 g past. æggehvider

Hindbærfromage:
5 bl husblas
1/2 polynesisk vaniljestang
200 g friske el. optøede, frosne hindbær
50 g flormelis
1/2 l piskefløde

Overtræksmarcipan:
200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
Ca. 25 g glukosesirup

Andet:
1 plade hvis chokolade (til chokoladeflager)
Ca. 4 dl piskefløde (til fløderosetter)
Ca. 14 friske hindbær til pynt
1 springform (ca. 24 cm i diameter)

Fremgangsmåde:

Mandelbund:
Pisk æggeblommer og sukker med en håndmikser til en tyk æggesnaps. Bland og sigt mel og bagepulver. Vend det forsigtigt i ‘snapsen’ sammen med de fint blendede mandler. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen – stop når den er ensartet.

Klip et rundt stykke bagepapir ud, præcist så stort som springformens diameter, og læg det i springformens bund. Fordel dejen i formen og stryg den jævnt ud med en palet. Bag bunden i ovnen ved 190 grader i ca. 30 minutter, til den er godt gylden og giver efter ved et let tryk. Afkøl mandelbunden helt, inden den skæres løs ved kanten med en lille glat kniv og kan slås ud af formen. Rengør springformen helt.

Hindbærfromage:
Læg husblassen i blød i 1/2 liter koldt vand i 1/2 time. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas med kniven vaniljekornene med lidt af flormelissen på bordet, så kornene skilles ad. Mos hindbærrerne sammen med flormelis og vaniljesukker med hænderne og opvarm det i en lille gryde til 70 grader, før det tages af varmen. Vrid husblassen fri for vand, kom den direkte op i den varme hindbær-vaniljemos og rør godt. Kom den varme blanding op i en ren skål.

Pisk piskefløden til en let skum i en anden skål. Kom en tredjedel af flødeskummet op i hindbærblandingen og pisk hurtigt. Kom nu hindbærblandingen over i skålen med det resterende flødeskum og vend forsigtigt det hele sammen til en ensartet fromage, der straks fordeles på mandelbunden.

Opbygning:
Flæk mandelbunden på midten i to lige tykke bunde – brug en stor savtakket kniv. Læg den nederste bund tilbage i den rene springform. Fordel to tredjedele af hindbærfromagen på mandelbunden i springformen og læg den anden bund ovenpå. Pres den godt ned til fromagen. Fordel den resterende hindbærfromage på kagens top og stryg den glat ud. Stil den sammenlagte kage i køleskabet til næste dag.

Overtræksmarcipan:
Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet masse i røremaskinen. Opbevar overtræksmarcipanen i en tillukket plasticpose ved stuetemperatur, indtil den skal anvendes.

Rul overtræksmarcipanen ud i ekstra flormelis til ét langt bånd, som kan nå hele vejen rundt om kagen. Sørg for, at marcipanen er til at flytte under hele udrulningen. Renskær båndet, mens det ligger på bordet, og mål selvfølgelig inden du skærer; båndet skal være ca. 1 centimeter højere end kagen.

Pynt:
Lav chokoladeflager af den hvide plade chokolade. Brug en kokkekniv med lige skær (eller riv alternativt chokoladen på et groft rivejern). Placer flagerne midt på kagen

Pisk de 4 deciliter piskefløde til skum og kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetylle i. Sprøjt flødeskummet ud i 14 smukke rosetter, der sættes hele vejen rundt langs kagens kant. På hver roset placeret et friskt smukt hindbær.

Færdig!
Så er kagen klar! Spis og vær glad :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>