KRANSEKAGEPØLLER

Så er der ikke længe til nytårsaften, og jeg glæder mig, som en sindssyg! Der skulle gerne være styr på det hele nu, og alt er nogenlunde klart. Jeg har brugt hele dagen på at lave kransekager, for der er ikke noget så godt som hjemmebagte kransekager. Jovist, jeg kan bestemt også godt lide dem, man køber i butikkerne, og der er noget hyggeligt over dem, men jeg er nu allermest til de hjemmebagte af slagsen :-) Jeg har i 3 år bagt mine egne kransekager til nytårsaften, og de er et kæmpe hit hvert år, så nu tænker jeg, at jeg vil dele opskriften med jer, så I også kan få lækre hjemmebagte kransekager til jeres nytårsaften. Og hvis ikke man kan nå det til nytåraften, så er det heldigt, at man sagtens kan spise kransekage året rundt. De smager jo lækkert! ;-)

kransekage-1 kransekage-opskrift-2 kransekage-opskrift-3 kransekage-opskrift-5 kransekage-opskrift-4 kransekage-opskrift-1

Til ca. 16 stk.

Ingredienser

Kransekagemassen:
220 g rørsukker
100 g æggehvider
500 g ren rå marcipan

Glasur:
100 g flormelis
Lidt pasteuriseret æggehvide

Pynt:
Chokolade

Fremgangsmåde

Kransekagemassen:
Rør rørsukker og æggehvider sammen. Lad sukkerhviden trække i ca. 1/2 time for at opløse sukkeret, og rør derefter sukkerhviden sammen igen. Ælt den ind i marcipanen lidt efter lidt, indtil kransekagemassen er ensartet.

Kom kransekagemassen i en stofsprøjtepose (eller bare en frysepose), klip et hul, og sprøjt massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i lige store rustikke “kransekageklatter”. Man kan med fordel komme en ekstra kransekagemasse-pølle ovenpå den første kransekageklat, så kransekagerne får lidt højde. Det er lige meget med at de ser klodset ud, for det bliver der rettet op på senere.

Lad disse kransekagemasse-pøllerne “lufttørre” i en halv time, før de rettes op med hænderne. Form med en lillebitte smule vand på fingrene de tørrede rustikke kransekager til fine ensartede kransekager.

Bag kransekagerne i ovene ved 190 grader i 8-10 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud og lad dem køle af.

Chokolade:
Man behøver ikke at pynte sine kransekager med chokolade, men jeg elsker det!

Smelt chokoladen i et vandbad, og dyp herefter kransekagerne i den smeltede chokolade, således at det dækker kransekagens bund. Stil kransekagerne til tørre.

Glasur:
Sigt flormelis i en skål og kom en anelse pasteuriseret æggehvide i, mens glasuren piskes luftig og hvid med en håndmikser. Glasuren skal være ret tyk – den skal være lige nøjagtig så flydende, at man kan sprøjte den, og den må heller ikke flyde sammen, når den røres i.

Kom glasuren i en frysepose, og klip et lille bitte hul, så glasuren for den ønskede tykkelse. Sprøjt det på kransekagerne i de klassiste striber, eller pynt dem lige som du vil :-)

Og så har jeg vist ikke andet at sige end GODT NYTÅR!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>