PANDEKAGEDAG

Det var pandekagedag i går, og jeg havde slet ikke set den komme, men det var heldigvis umuligt at opfatte, at det var pandekagedag, for der poppede hele tiden billeder op af pandekager på facebook, instagram og diverse blogs. Jeg plejer aldrig at glemme pandekagedagen, for jeg synes altid, at butikkerne reklamerer for det, imens de samtidig forsøger at sælge alle deres åndsvage pander, som “pandekage-pander” – og jeg er en af dem, der altid hopper på den ;-) Jeg elsker pandekager, så det ligner mig slet ikke at misse pandekagedagen, men i år var det altså gået min næse forbi… Jeg havde slet ikke tid til at lave pandekager i går, så mit pandekagehjerte var helt knust, men så er det jo heldigt, at der altid er en dag i morgen, og man kan ALTID spise pandekager! Så herhjemme har vi gjort hver dag til pandekagedag, og derfor har vi altså spist pandekager i dag i stedet for :-D

Jeg har fundet verdens bedste pandekage-opskrift, som vi kan takke den søde Mette Blomsterberg for, og derfor synes jeg lige, at I også skal have glæden af den, så I også kan gøre hver dag til en pandekagedag :-)

lækker-pandekage-opskrift-1 lækker-pandekage-opskrift-2 lækker-pandekage-opskrift-3 lækker-pandekage-opskrift-5 lækker-pandekage-opskrift-4 lækker-pandekage-opskrift-6

Ingredienser:

(til 10-20 stk.)

Dej
Korn af 1/2 polynesisk vaniljestang
65 g lyst rørsukker
100 g hvedemel
3 store æg
65 g smør
1/4 l letmælk

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug kniven til at mase kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad.

Bland herefter det hjemmelavede vaniljesukker med mel og resten af sukkeret og pisk det godt med alle æggene, til dejen er glat og helt uden klumper.

Tag en pande der er ca. 20 cm i diameter, og smelt smøret på den. Pisk det smeltede smør i æggemassen lidt ad gangen, og pisk til sidst mælken i. Så er pandekagedejen klar til brug.

Brug den samme pande til at lave pandekagerne på. Kom lidt dej på panden, og vip den, så dejen fordeler sig til en flot pandekage. Steg pandekagen ved god stærk varme, til den har fået en fin farve, vend og gentag på den anden side, og tag den derefter af. Læg eventuelt pandekagerne under noget sølvpapir, så de holder varmen. Gør det samme med resten af pandekagedejen :-)

Når alle pandekagerne er færdige, er du klar til lækre lune pandekager med sukker, marmelade, is eller måske endda nutella! Velbekomme :-D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>