FASTELAVNSBOLLER I MIN MAVE

Det er snart fastelavn, og det betyder selvfølgelig at der skal nogle fastelavnsboller på bordet! :-D Jeg er ikke særlig pjattet med de der kæmpe fastelavn-flødeskumsboller, men til gengæld er jeg ellevild med dem med vaniljecreme indeni, så det er lige præcis dem, jeg har lavet i dag. Jeg laver dem nærmest hvert år til fastelavn, for jeg har den bedste opskrift på fastelavnsboller (synes jeg i hvert fald selv) og nu er det vist på tide, at jeg deler den med jer, så I også kan få glæde af dem :-)

Jeg har fastelavnshygget hele dagen herhjemme – jeg startede dagen med at handle fastelavnsting, og så har jeg ellers klippet og klistret for at gøre min troldgren fastelavnsfestlig. Jeg har sågar også nået at lave min helt egen fastelavnstallerken til de hjemmebagte fastelavnsboller. Jeg har haft utrolig travlt, for at nå det hele, inden jeg skal ind til byen og babysitte. Jeg har altid en masse gode idéer i tankerne, men jeg tænker aldrig over, hvor lang tid det egentlig tager at lave. Heldigvis nåede jeg det hele i dag, så nu vil jeg slappe af, og nyde en lun fastelavnsbolle og en god kop kakao, inden jeg skal videre :-)

fastelavnsboller-opskrift-1 fastelavnsboller-opskrift-6 fastelavnsboller-opskrift-4 fastelavnsboller-opskrift-5 fastelavnsboller-opskrift-2 fastelavnsboller-opskrift-3

Ingredienser:

(til 16 stk.)

Dej
200 g smør
1 1/2 dl mælk
50 g gær
ca. 450 g hvedemel
1 knsp salt
2 spsk sukker
1 æg

Creme
2 1/2 dl piskefløde
2 spsk sukker
1/2 vanijestang
2 æggeblommer
2 spsk maizenamel

Glasur
100 g flormelis
3 spsk kakao
1-2 spsk kogende vand

Fremgangsmåde:

Smelt smøret, og hæld derefter mælken i. Rør gæren ud i blandingen, og tilsæt resten af ingredienserne. Rør dejen med en ske, til den er lind – tilsæt evt. lidt mere mel, til dejen ikke klistrer. Lad dejen hæve i 30 min.

Lav cremen imens: Lad fløde, sukker og flækket vaniljestang koge op. Rør æggeblommer og maizenamel sammen i en lille skål. Hæld lidt af den kogende fløde i skålen, og hæld denne blanding tilbage i gryden med den kogende fløde. Sørg for at røre cremen godt og hurtigt med med et piskeris, indtil cremen er blevet tyk og ensartet. Tag gryden af varmen og tag vaniljestangen op.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30×30 cm. Skær den ud i 16 mindre firkanter og kom en klat creme på hver. Bøj spidserne ind mor midten og klem godt sammen, så cremen ikke flyder ud. læg bollerne på en bageplade med sammenføjningerne nedad. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.

Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn. Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag bollerne i ca. 20 min. Lad bollerne efterkøle på en bagerist.

Rør glasur af flormelis, kakao og lidt kogende vand, så det er tyktflydende. Pynt til sidst fastelavnsbollerne med glasuren.

Tadaaaah! Så er fastelavnsboller klar til at komme i din mave :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>