CHOKOLADEMOUSSE SOM PLANTE

I skal da ikke snydes for billeder af den dessert, jeg lavede til mine gæster i lørdags. Som så mange andre mennesker, så eeeeelsker jeg dessert, og jeg elsker at lave den! Ifølge mig, så er desserten det bedste ved en middag, og når jeg får af vide, at det er min tur til at holde middag, så er det første jeg tænker på hvad jeg skal lave til dessert. Der er så mange lækre desserter, og det er svært at vælge, hvilken en man skal lave, når man godt vil lave dem alle sammen. Jeg kan tænke lang tid over den helt perfekte dessert, og denne gang endte det altså med at blive en chokolademousse, kamufleret som en lille plante. Jeg havde faktisk aldrig lavet chokolademousse før, men jeg må sige, at denne mousse sad lige i skabet, og derfor skal I da ikke snydes for en opskrift. Jeg kan i hvert fald garantere for, at den lille chokoladeplante er et sikkert hit hos gæsterne! :-D

chokolademousse-som-plante-1 chokolademousse-som-plante-3 chokolademousse-som-plante-4 chokolademousse-som-plante-2

Ingredienser:

(til ca. 6 personer)

200 g mørk chokolade 60-70%
6 æggeblommer
1 1/2 spsk sukker
6 æggehvider
3 dl piskefløde
Evt. 1 tsk. stærk kaffe

Pynt:
Mørk chokolade
Mynte

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen over et vandbad. Pisk æggeblommerne let sammen med sukkeret. Når chokoladen er smeltet og afkølet, røres æggeblommerne i. Pisk fløden til en blød skum, og vend det i. Pisk æggehviderne stive (de skal piskes indtil du kan vende skålen med bunden i vejret uden at det glider ud). Kom en skefuld af æggehviderne i blandingen og vend det et par gange. Kom derefter resten af de stiftpiskede æggehvider i chokoladeflødeskums-blandingen. Vend blandingen indtil den er ensfarvet. Vend ikke blandingen for meget – jo mindre, jo mere luftig bliver moussen. Anret chokolademoussen i de ønskede glas, og kom dem i køleskabet i ca. 4 timer. Moussen kan også sagtens laves dagen før, og stå natten over.

Til sidst anrettes moussen som en plante, inden servering. Hak noget mørk chokolade og drys den på toppen af moussen. Kom til sidst en lille grøn kvist på toppen – jeg har brugt mynte. Hvis man lige som jeg godt kan lide flødeskum til sin chokolademousse, så kan man stille en lille chokoladeskål med flødeskum i ved siden af.

Nu er du klar til at servere de søde potteplanter for dine gæster. De er et stensikkert hit! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>