EN HÆKLET MUMITROLD

Ligesom så mange andre, så er jeg helt pjattet med de søde små mumitrolde, så da jeg faldt over den hæklede version på nettet, var jeg simpelthen nødt til at lave den. Den lille mumitrold har faktisk ikke været særlig svær at lave, og jeg synes, at resultatet er blevet rigtig fint, så hvis der er nogle mumi-elskere derude, så er det bare med at komme igang :-D Jeg har fundet opskriften hos Amigurumi, hvor den er på svensk, og det kan altså være ganske svært at forstå, hvis man er mig… Jeg har heldigvis fået lov til, at oversætte opskriften til dansk, så hvis der er nogle, der er lige så dårlige til svensk, som jeg, så må I godt låne min danske oversættelse ;-) Opskriften kan i hvert fald findes lige HER!

haeklet-mumi-trold-6 haeklet-mumi-trold-4 haeklet-mumi-trold-3 haeklet-mumi-trold-5

8 thoughts on “EN HÆKLET MUMITROLD

 1. Hej Masja! Hvor er jeg imponeret over din hæklerier – særligt din mumitrold er helt fantastisk. Nu må jeg altså i gang med at lære at hækle!:-)

  • Hej Charlotte. Hvor er det dejligt at høre :-) Ja, det er så hyggeligt at hækle, og man kan lave rigtig mange fine ting, så det er bare med at komme igang med hæklegrejet – og husk at have tålmodighed ;-)

 2. Såååå fin den er!

  Kunne du måske skære det ud i pap om hvordan du har broderet øjnene? Hvilke omgange de er broderet på? Mine bliver ved med at være uens og skæve :-( og din er jo så fin!

  • Hej Trine. Tak for det! :-) Jeg har vist ikke rigtig nogen god metode til hvordan man laver øjnene pæne. Jeg brugte også selv mange forsøg før de blev nogenlunde ens, så jeg tror måske bare at det kræver lidt tålmodighed. Min Mumis øjne blev vist heller ikke helt ens, men man ligger altså ikke rigtig mærke til det :-) Men hvis det kan hjælpe, så er øjnene lavet på 7.-10. omgang.

   Jeg undskylder det sene svar, og jeg håber at du har fået lavet en rigtig fin mumitrold :-)

   Vh. Masja

 3. Kære Maja! Så er jeg endelig kommet igang med måske at hækle din fine Mumitrold. Nu har jeg et sprøgsmål til hovedet. Kan det passe at jeg i omgang 13 kommer op på 28 masker, når jeg har lavet en omgang med 1 fastmaske i hver? Ellers er opskriften rar at gå til. Tak og venlig hilsen Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>