SKATTEKISTE-KAGE

Der var kagekonkurrence på skolen, da der var eventyrfest i weekenden, og derfor valgte jeg selvfølgelig at kaste mig ud i et alt for stort kageprojekt. Til en rigtig eventyrfest, hører en rigtig eventyrkage, og der er vel ikke noget mere eventyrligt end en skattekiste fyldt med slik og guld!

Jeg gik straks i mit lille bagerhjørne, og efter en lang kamp blev kagen færdig, og her er den så! Der er vist ingen tvivl om at det er en eventyrkage, og den vandt da også prisen for flotteste kage, så nu vil jeg lige dele opskriften med jer alle sammen, hvis I tilfældigvis lige skulle stå og mangle opskriften på en skattekiste kage ;-)

Skattekiste-kage-1 Skattekiste-kage-2 Skattekiste-kage-3 Skattekiste-kage-4 Skattekiste-kage-5

Ingredienser:

Chokoladekagen
375 g smør
500 g sukker
5 æg
350 g mel
225 g kakao
1/2 spsk. natron
1/2 spsk. bagepulver
200 g hakket chokolade
1 liter kærnemælk

Chokolade smørcreme
300 g blødt smør
920 g flormelis
80 g kakao
2 dl. mælk
200 g. hakket chokolade

Skattekistepynt
Brun fondant
Hvid fondant
Spiselig guld glimmerfarve
(Man kan vælge at lave sin egen fondant, men jeg har taget den hurtige løsning og har købt den færdiglavet).

Slik til kisten
Guldmønter
Diamantlignende Bolcher
Digestive kiks
Guldkarameller

Klister
Pasteuriseret æggehvider
Flormelis

Andet
For at få trælooket på kisten kræver det en særlig præger (tryk) med træstammeeffekt, som kan fås i særlige kagebutikker, eller på kagesider nettet. Den kan f.eks. købes HER.
Fremgangsmåde:

Chokoladekagen
Pisk smør og sukker sammen, indtil det er cremet og hvidt. Tilføj derefter æggene lidt af gangen (rør evt. lidt mel i hvis dejen begynder at skille). Hæld den første 1/2 liter kærnemælk i, og rør forsigtigt til dejen er ensartet.

Bland mel, bagepulver, natron, kakao og chokolade sammen i en skål. Vend det derefter i dejen. Hæld til sidst den anden 1/2 liter kærnemælk i og vend dejen forsigtigt til den er ensartet igen.

Læg bagepapir i en dyb bradepande, og fordel 2/3 af dejen jævnt på hele pladen. Fordel den sidste dej i en form på ca. 25×30 cm – den lille kage skal blive til kistens låg.

Tænd ovnen på 165 grader, varmluft og bag kagen i ca. 1 time.

Brug evt. en gaffel (eller noget andet spidst) til, at se om kagen er helt færdig. Stik gaflen i kagen, og hvis der ikke hænger dej fast, så er den færdig.

Lad kagen køle af, når den er færdig.

Chokolade smørcreme
Kom alle ingredienserne i en skål. Pisk ved laveste hastighed i et øjeblik, derefter ved højeste, indtil smørcremen er let og luftig. Stil smørcremen på køl, indtil den er fast nok til at bygge med.

Byg kisten
Når kagen er kølet af, så skal skattekisten bygges. Start med at skære de ujævne kanter af den store kage, og del den derefter i 4 lige store firkanter (min blev ca. 15×20). Læg det første stykke kage på pladen og kom et lag smørcreme på. Gentag med de to næste stykker kage, og kom til sidst den fjerde kage på toppen.
Tag nu den lille kage ud af formen, og skær en firkant ud i samme størrelse, som de andre stykker. Så skulle du gerne have en masse kanter tilbage, som kan bruges til at bygge det lille rum i kisten. Skær kanterne til, således at de passer til skattekistens størrelse. Kom en lille smule smørcreme på kanterne, og klister dem fast på toppen af kagen, således at du får et hulrum i midten.

Fyld nu skattekisten med mønter og andet godt, da det er indholdet, som skal holde skattekistens låg åbent. Tag nu den sidste kagebund til låget, og kom godt med smørcreme på, således at den får en bulet facon, som et låg. Læg til sidst låget på toppen af fyldet i skattekisten. Put eventuelt lidt flere godter i kisten, indtil låget ligger, som ønsket.

Skattekistepynt
Rul den brune fondant ud, og tryk den med træprægeren, så du får en masse brædder. Skær brædderne i mindre stykker, og byg dem derefter op omkring hele kisten. Smør eventuelt lidt mere smørcreme på siderne, så brædderne klister ordentligt fast.

Rul den hvide fondant ud, og skær skattekistepynten ud dvs. låsen og hængslerne. Tril også en masse kugler, som skal bruges til halskæden, og form tilsidst også en nøgle. Mal pynten med den spiselige guldglimmerfarve. Lad eventuelt nogle af perlerne være hvide, hvis du også vil have en hvid perlekæde.

Klister
Lav dit helt eget kageklister, ved at piske flormelis sammen med en lille smule æggehvide. Klisteret skal være fast, således at det ikke glider ned ad kagen.

Kom klisteret i en frysepose, og klip et lille hul. kom derefter lidt klister på låsen og hængslerne, og sæt dem fast på kisten. Lav derefter en lille kæde på skattekisten med klisteret, og sæt perlerne på, så de danner en halskæde.

Sand
Knus en masse digestive kiks, og fordel dem rundt om kisten, så det ligner sand. Læg en masse mønter og slik rundt i sandet, så det ser lidt hyggeligt ud. Læg til allersidst din fine guldnøgle.

BOM!
Efter et langt stykke arbejde, så er den endelig færdig! Det er et stort stykke arbejde at gøre for en kage, men du er sikker på at den er et hit! :-D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>