KNYTTEDE ARMBÅND

I anledningen af det dejlige sommervejr, synes jeg at det er på sin plads med et par hyggelige gammeldags knyttede armbånd. Jeg husker dem meget tydeligt fra min barndom, hvor vi tit sad på fritidshjemmet og knyttede fine armbånd. Jeg havde faktisk glemt alt om dem, indtil jeg fik øje på en masse fine knyttede armbånd på min ferie. Men hvorfor betale en masse for dem, når man kan lave dem helt selv, og så er det jo altid lidt hyggeligt når ting er hjemmelavet :-)

Jeg er gået i fuld sving med at knytte armbånd, og jeg må sige at de har været populære hos venner og bekendte. Derfor synes jeg da lige at I har fortjent en opskrift på de gode gamle armbånd, så alle kan være med på bølgen! ;-)

diy-knyttede-armbånd-1

Start med at vælge noget garn i de ønskede farver til dit armbånd. Jeg har valgt nogle ganske søde og rolige farver, men man kan vælge lige hvad man vil :-) Hvis du mangler garn, så er Søstrene Grene det perfekte sted at handle!

diy-knyttede-armbånd-2

Klip seks snore der ca. måler 1 meter, så er du i hvert fald sikker på at der er nok.

diy-knyttede-armbånd-3

Læg snorene i den ønskede rækkefølge. Klip en kort snor, og bind den rundt om de seks snore.

diy-knyttede-armbånd-4

Bind den korte snor fast til et eller andet (et bordben, et håndtag, eller en tung kasse), således at  er det nemmere at arbejde med, når det skal holdes stramt.

diy-knyttede-armbånd-5

Lad den første snor længst til venstre hænge løst, og tag de fem andre snore imellem fingrene. I starten kan det være lidt svært at holde styr på snorene, men efter et par omgange falder de meget naturligt. Når du har styr på alle snorene, så skal du igang med at knytte. Tag den løse snor rundt om den første snor, og under sig selv igen, således at der bliver dannet en knude. Stram knuden helt op. Gør det samme over resten af snorene, indtil den løse snor ligger yders til højre. Derefter flytter du alle fingrene en gang til høje og gør præcis det samme med den snor der nu ligger yderst til venstre. Sådan fortsætter du ellers bare hele tiden.

Hvis det er svært at forstå, så tag eventuelt et kig på videoen nedenunder, hvor du kan se det knude for knude, så giver det hele vist mere mening :-)

diy-knyttede-armbånd-6

Når armbåndet har den ønskede længe, skal der laves en afslutning, og det er ganske simpelt. Du deler bare dine seks snore ud i tre, og laver en lille fletning, og binder knude på. Derefter løsner du den anden ender og fletter den, og slår til sidst endnu en knude.

diy-knyttede-armbånd-7

Man kan også lave knyttede armbånd med færre eller flere snore. Derudover kan man også kombinere dem med at par simle flettede armbånd :-)

diy-knyttede-armbånd-9

Bind armbåndene fast med en dobbeltknude. Man kan eventuelt klippe de lange snore af, men jeg synes nu at det ser lidt hyggeligt ud :-)

diy-knyttede-armbånd-8

Bom! et par hyggelige armbånd er skabt, og du kan nu nyde sommeren med en fest på din arm! Af stig afsted, og husk at spred den nye (gamle) dille til folket :-D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>