FODBOLDKAGE MED OREOFYLD

Den sidste måned har været proppet med alt for meget fodboldsnak, og alt for mange fodboldkampe i mit tv. Jeg ved absolut ingenting om fodbold, og synes at det er utrolig kedeligt at kigge på – der sker jo ingenting! Men det er nu alligevel lidt hyggeligt, når gutterne samles og ser fodbold, og råber alt for højt af fjernsynet. Så da der i går var VM-finale, skulle det selvfølgelig fejres med manér! Min bror havde spurgt, om jeg ville lave en kæmpe kage til deres fodboldaften, og det ville jeg selvfølgelig gerne, så jeg tænkte straks over hvad jeg skulle finde på at lave.

Jeg fandt frem til, at jeg selvfølgelig skulle lave en fodbold, for det kunne vel ikke være mere passende. Samtidig ved jeg at drengene er vilde med Oreos, så de skulle selvfølgelig også med i kagen. Jeg havde ingen anelse om hvordan det skulle lykkes, men jeg gik straks i gang med at bage amok. Det var en lang kamp, men jeg er meget stolt af resultatet, og drengene var også meget imponerede og ellevilde med kagen! :-D

Fodboldkagen var altså et fuldstændig vellykket projekt! Og derfor har jeg lavet en opskrift på den, og så kan man jo selv gå i krig, hvis man har brug for en fodboldkage ;-)

fodboldkage-med-oreofyld-1 fodboldkage-med-oreofyld-5 fodboldkage-med-oreofyld-2 fodboldkage-med-oreofyld-3 fodboldkage-med-oreofyld-4

Ingredienser:

Chokoladekagen
375 g smør
500 g sukker
5 æg
350 g mel
225 g kakao
1/2 spsk. natron
1/2 spsk. bagepulver
200 g hakket chokolade
1 liter kærnemælk

Oreo smørcreme
1 pk. Oreos
600 g blødt smør
1200 g flormelis
1 æggeblomme
1 spsk vaniljesukker

Græs
1 burger past. æggehvider
Ca. 300 g flormelis
Grøn frugtfarve

Fodboldpynt
Hvid fondant
Sort fondant
(Man kan vælge at lave sin egen fondant, men jeg har taget den hurtige løsning og har købt den færdiglavet).

Fremgangsmåde:

Chokoladekagen
Pisk smør og sukker sammen, indtil det er cremet og hvidt. Tilføj derefter æggene lidt af gangen (rør evt. lidt mel i hvis dejen begynder at skille). Hæld den første 1/2 liter kærnemælk i, og rør forsigtigt til dejen er ensartet.

Bland mel, bagepulver, natron, kakao og chokolade sammen i en skål. Vend det derefter i dejen. Hæld til sidst den anden 1/2 liter kærnemælk i og vend dejen forsigtigt til den er ensartet igen.

Læg bagepapir i en dyb bradepande, og fordel dejen jævnt på hele pladen.

Tænd ovnen på 165 grader, varmluft og bag kagen i ca. 1 time.

Brug evt. en gaffel (eller noget andet spidst) til, at se om kagen er helt færdig. Stik gaflen i kagen, og hvis der ikke hænger dej fast, så er den færdig.

Lad kagen køle af, når den er færdig.

Oreo smørcreme
Pisk blødt smør, sukker, flormelis, æg og vaniljesukker sammen ved høj hastighed i ca. 10 minutter. Knus en pakke Oreos, og hæld den i smørcremen.

Byg fodbolden
Når kagen er kølet af, så skal fodbolden bygges. Start med at skær en rund kage ud af den store kage i bradepanden. Den runde kage skal bruges til græsbunden. Brug resten af kagen til at bygge fodbolden.

Til at bygge fodbolden, skal du bruge en skål i den ønskede fodboldstørrelse (jeg har brugt en 3 L Magrethe skål). Beklæd skålen indvendig med husholdningsfilm, så bolden kan komme ud af skålen bagefter. kagen er til at få ud af skålen. Tryk kage fast hele vejen rundt i skålen, så du får en god tyk kant. Fyld derefter lidt af Oreocremen i, og byg et ekstra lag kage ovenpå. Fyld lidt mere Oreocreme i, og slut af med endnu et lag kage, som går lidt op over skålens kant. Lad skålen stå i køleskabet med noget tungt ovenpå, så kagen bliver trykket godt sammen. Lad skålen stå under tryk i køleskabet i mindst 1 time, gerne mere.

Del den runde chokoladekage på midten, så du har to kagebunde. Smør det sidste Oreocreme på midten af den ene kagebund. Sørg for ikke at komme helt ud til kanterne, således at det ikke kan ses fra siden, når du lægger den anden kagebund på igen. Læg den anden kagebund ovenpå igen.

Tag skålen ud af køleskabet, og vend kagen ud. Så skulle du gerne have en fin rund fodboldformet kage. Skær evt. noget af den skåleformede kage af (hvis skålen har været lidt for høj), så den får den rigtige halve fodboldstørrelse.
Læg fodbolden ovenpå kagebundene.

Fodboldpynt
Tegn en femkant og en sekskant af på et stykke pap, så du har noget at gå efter til fodboldens mønster. Find evt. en skabelon på nettet, som du kan tegne af efter.

Rul den hvide fondant ud, og beklæd fodbolden med et helt lag hvid fondant. Skær fondanten til i bunden, så det kun dækker fodbolden, og tag det overskydende fondant af. Rul den hvide fondant ud igen, og skær sekskanter ud af den. Brug din skabelon, ved at lægge den ovenpå fondanten, og skære sekskanter af efter den. Gør det samme med den sorte fondant og den femkantede form.

Læg formerne på bolden, således at de danner et fodboldmønster. Brug evt. lidt pasteuriseret æggehvide for at få formerne til at sidde fast. skær formerne til i bunden, så de også kun dækker bolden.

Græs
Rør æggehvider og flormelis sammen, og tilsæt derefter den grønne farve.
Hvis du skal have den særlige græseffekt (som på billedet), så skal du bruge en tylle til at lave små strimler. De fleste kagebutikker ved hvilken en det er, hvis du spørger efter en tylle til at lave græs eller hår. Alternativt kan man bare smøre den grønne creme ud på bunden.

Hæld den grønne creme i en sprøjtepose, og lav en masse små græsstrå på kagebunden, rundt om fodbolden, indtil hele bunden er dækket. Jeg har med vilje ikke dækket kagens side, da jeg synes det er sjovt at det ligner jord :-)

BOM!
Efter et langt stykke arbejde, så er den endelig færdig! Det er et stort stykke arbejde at gøre for en kage, men til gengæld er du sikker på at gutterne bliver ellevilde med den! :-D

3 thoughts on “FODBOLDKAGE MED OREOFYLD

  1. Hejsa – skal til at lave den i morgen til vores drengs fødselsdag… :) Men kan det passe der skal bruges 1200 gr flormelis? Det er godt nok meget :D

    Mvh Sarah

    • Hej Sarah. 1200 g. flormelis lyder nemlig af rigtig meget, men om ikke andet er det korrekt. Undskyld jeg ikke fik svaret dig i tide. Jeg håber, at du fandt ud af det! :-)
      De bedste hilsner Masja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>