EN FESTLIG RAKETSANG

Så er det vist blevet tiden for store fester med masser af gæster, og så skal der selvfølgelig skrives og synges en masse fine festsange! Vi kender dem alle, og mange hader dem sansynligvis også, men jeg synes, at det er hyggeligt at lave sjove sange, når der er store fester i familien. Så da jeg i sidste weekend skulle til konfirmation hos min fætter, havde jeg skrevet en lille festsang om alle de sjove minder ham og jeg har sammen. Når man har brugt lang tid på at skrive en sang, så er det også lidt hyggeligt at gøre noget ud af sangskjuleren. Jeg var fast besluttet, for at det skulle være en festlig sangskjuler, og fandt derfor frem til denne fine raketidé! Jeg begyndte derfor at samle en helvedes masse toiletruller sammen, og gik derefter i mit kreative hjørne og begyndte at klippe og klistre. Det har været en lang process, men jeg er til gengæld virkelig tilfreds med resultatet, og de var da også et kæmpe hit til festen! :-)

Så hvis du skal til fest, og mangler en festlig idé til din sangskjuler, så synes jeg, at dette er et ganske udemærket bud! Derfor får I lige opskriften her, så i selv kan gå i fuld sving med saks og limpistol.

festlig-raket-konfirmation-sangskjuler-5 festlig-raket-konfirmation-sangskjuler-2 festlig-raket-konfirmation-sangskjuler-4 festlig-raket-konfirmation-sangskjuler-1 festlig-raket-konfirmation-sangskjuler-3 festlig-raket-konfirmation-sangskjuler-6 festlig-raket-konfirmation-sangskjuler-8 festlig-raket-konfirmation-sangskjuler-7 festlig-raket-konfirmation-sangskjuler-9

Du skal bruge:

 • Saks
 • Blyant
 • Limpistol
 • Toiletruller
 • Træpinde (evt. blomsterpinde)
 • Gavepapir i forskellige farver
 • Glimmer karton
 • Stjerner
 • Snor
 • Tape
 • Sang

Sådan gør du:

Rakettens krop
Mål toiletrullen, læg gerne et par centimeter til både i højde og bredde, så du er sikker på at papiret ikke bliver for kort. Klip gavepapiret ud i små firkanter, så de passer med målene. Læg en stribe lim på den ene ende af gavepapiret, og lim den fast til toiletrullen. Rul derefter gavepapiret stramt om toiletrullen og lim derefter den anden ende fast.

Rakettens hat
Tegn en cirkel, så rakkettens hat bliver i den ønskede størrelse – du kan eventuelt bruge et passende størrelse glas til at tegne rundt om. Klip noget af cirklen ud, så du kan rulle den sammen til en lille hat. Lim hatten sammen, så den får den ønskede spids. Lim til sidst de små stjerner på.

Sang og lunte
Klip en masse små snore på omkring 5 cm, som skal blive til rakettens lunte. Fold sangen sammen et par gange, og tape et stykke snor på den, således at den går ud over papirets kant.

Byg raketten
Lim rakethatten fast på toiletrullens top. Lim derefter pinden fast oppe i toiletrullen, og lad det tørre. Rul til sidst sangen sammen og prop den op i toiletrullen, så lunten stikker ud for neden.

Glimmer
Du kan eventuelt købe en glimmerspray, og spraye en masse glimmer på raketterne, så de bliver endnu mere festlige og glimret!

Bom! En sjov og festlig sangskjuler er bygget, og mon ikke det så bliver et brag af en fest! :-D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>