Koldskål er den bedste sommerret! Jeg ELSKER koldskål og spiser uendelige mængder af den i sommermånederne. Alle ved at koldskål, i sin flydende form, passer bedst til sommer og sol, meeeen nu er der kommet et super alternativ til den skønne koldskål. Jeg blev ellevild da jeg fandt denne opskrift af Timm Vladimir, hvor han har blandet den gode gamle koldskål ind i en dejlig cheesecake. Kage og koldskål blandet sammen, det kan da kun blive godt, og det blev det helt bestemt også. Jeg må absolut indrømme, at denne koldskålscheesecake er helt perfekt. Jeg er tosset med den! En kage med smagen af sommer og sol – Lækkert!
Ingredienser:
Bunden:
375 g kammerjunkere
225 g smeltet smør
Koldskålsblanding:
1 dl mælk
100 g rørsukker
80 g glukosesirup
1 vaniljestang
8 dl kærnemælk
fintrevet skal af 1 øko citron
8 blade husblas
Cheese:
400 g flødeost
saften af 1 citron
60 gram flormelis
Fremgangsmåde:
Bunden:
Blend kammerjunkerne til rasp, smelt derefter smørret og tilsæt kammerjunkeraspen. Fordel blandingen i en springform (24 cm.), pres den godt sammen.
Toppen:
Kog sukker, glukose og mælk op, til sukker og glukose er smeltet. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med en smule rørsukker. Tilsæt både vanillesukker og vanillestang til mælkeblandingen, og lad det koge en smule. Hæld kærnemælken i en skål og pisk den kogende mælk ned i. Kom fintrevet citronskal i, og rør grundigt.
Udblød husblassen i koldt vand i 30 minutter. Vrid den derefter, og tilsæt de 8 blade husblas i koldskålsblandingen, og køl koldskålsmassen ned.
Rør flødeosten sammen med citronsaft og flormelis.
Når massen er kølet lidt af, røres den sammen med flødeosten, til en ensartet masse, og hældes ud på kammerjunkebunden. Glat den ud og sæt kagen på køl i minimum 2 timer, eller på frys i 30 minutter.
Kagen kan serveres med alle slags friske bær på toppen. Jeg har valgt jordbær, da jeg selv synes, at koldskål smager superlækkert med jordbær i! Så er sommeren vist godt begyndt!
Skiller kærnemælken ikke, når man hælder kogende mælk i?
Det skulle den da meget gerne ikke gøre. Jeg har lavet den mange gange, og det er aldrig sket for mig